Juni är ännu inte månaden för att luta trädgårdsstolen bakåt och sätta upp benen. Dagarna är nu fina och långa och växterna verkar växa dag och natt. För att fortsätta njuta av den gröna och blomsterprakten är det smart att göra trädgårdsjobben nedan. Du kan också upptäcka de första hålen i gränsen denna månad. Oroa dig inte, de är lätta att fylla. Det är också typiska trädgårdssysslor för juni.

Nyplantering
Så nu, njut senare
Strö frön från ettåriga och biennaler i jorden. Tänk på stockrosa, snapdragon, flitig liesje, damsel-in-the-green och nasturtiums.
transplantation
Detta kan pågå till den längsta dagen. Okej, en dag senare kommer fortfarande att gå, men växter reagerar på ljus. De är mindre aktiva i mindre ljus. Och så har de mindre kraft att bosätta sig på en ny plats.
Fyll i luckorna i bården med perenner i stora storlekar och färger som matchar varandra. Ettåriga som Cosmea och kattmustasch är också en fin fyllning.
Ett av de bästa trädgårdsjobben i juni:
För en tropisk atmosfär, ta med krukväxter utomhus. Placera rummet lind, ficus eller sked blad eller på terrassen eller verandan.
Växter som fortfarande inte visar något livstecken… Dra upp dem ur jorden och plantera något nytt.
Har du glömt att plantera sommarlökar? Köp Allium, Camassia eller Dahlia i kruka nu och plantera ut dem.
Lägg ihop vilda myntor i en stor gryta för ditt eget myntate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *